IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кандидати от България имат шанс да спечелят финансиране с проекти за по-малко пластмаса

Целта е системна промяна на местно, национално и европейско равнище

11:26 | 12.03.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Кандидати от България имат шанс да спечелят финансиране в годишния конкурс за социални нововъведения, организиран от Европейската комисия (ЕК), съобщи представителството на Комисията в София.

В новото издание на конкурса се търсят идеи, които да водят до намаление на пластмасовите отпадъци, като целят системна промяна на местно, национално и европейско равнище. 



Целта е да се подкрепят инициативи, които осигуряват намаление на пластмасовите отпадъци и замърсяването с тях чрез подобряване на съществуващите процеси или чрез въвеждане на съвсем нови продукти и начинания. С помощта на тези нововъведения трябва да се понижи количеството на създаваните пластмасови отпадъци или да се осигурят условия и да се насърчат повторната употреба и рециклирането им.

Независими съдии ще определят три проекта, всеки от които ще бъде награден с 50 хил. евро през октомври 2019 г.

Заявления за участие може да се подават до 4 април, четвъртък, 12:00 ч. на обяд централноевропейско време. На адрес www.eusic.org    може да намерите всички необходими сведения.

Създаден в памет на първопроходеца в социалните нововъведения Диого Васконселуш, европейският конкурс за социални нововъведения се провежда от ЕК във всички държави – членки на ЕС, и всички асоциирани държави по „Хоризонт 2020“.

На седмата година от съществуването си конкурсът вече служи като маяк за социалните новатори в Европа, тъй като използва доказана методика за подкрепа на идеи на ранен етап и за поддържане на мрежа от радикални новатори, които променят обществото към по-добро. Всяка година конкурсът е посветен на различен въпрос, засягащ Европа. Тази година темата е „Справяне с пластмасовите отпадъци“.

На info@socialinnovationprize.eu може да се пращат въпроси  за конкурса.

Конкурса може да следите в Туитър: @EUSocialInnov #diogochallenge

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:13 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още