Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европроекти

КЗК отмени търг за консултант за интермодалния терминал в Пловдив

Оценителната комисия не е изложила мотиви при оценяването на предложенията

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени решение на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) за класиране на участниците в обществена поръчка, съобщи комисията. Поръчката е за избор на консултант - прoджект мениджър, който ще подпомага управлението на проекта за  изграждане на интермодален терминал в  Пловдив.

Още по темата

КЗК е установила съществени нарушения на процесуалните правила при оценяването на техническите оферти на участниците. Нарушенията поставят под въпрос решението на възложителя за избор на изпълнител в обществената поръчка.

Оценителната комисия не е изложила собствени мотиви при оценяването на предложенията, като записаните мотиви са формални. Липсва кратко описание на техническите оферти и така КЗК няма възможност да упражни контрол върху действията на конкурсната комисия, тъй като не става ясно въз основа на какви доказателства, съдържащи се в офертите на участниците, комисията е определила съответния брой точки.

Затова КЗК връща преписката на етап разглеждане и оценка на техническите предложения на участниците.

Интермодалният терминал в Пловдив е обявен за обект с национално значение. През април 2013 г. НКЖИ обяви поръчката за консултант като посочи, че по принцип е необходима специфична помощ при администрирането и управлението на сложните инфраструктурни проекти, които се финансират от ОП „Транспорт”.

Проектът предвижда върху площ от 68 870 м. да бъдат изградени терминална площадка за товаро-разтоварни операции, площадка за складиране на контейнерите в два реда, площ за повредени контейнери и техника, специални места за хладилни товарни единици, административна сграда за обслужване на клиентите, сграда за митнически контрол и митнически склад, паркинги за товарни и леки автомобили и КПП.

По статията работи: Надежда Бочева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европроекти
Тръгва информационна кампания за работата Фонда на фондовете с бизнеса