IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Министерството на културата очаква над 5,5 млн. лв. по европрограма

С парите ще бъдат финансирани шест проекта по оперативна програма "Регионално развитие"

17:37 | 05.10.11 г.
Министерството на културата очаква над 5,5 млн. лв. по европрограма

Над 5,5 млн. лв. по линия на оперативна програма "Регионално развитие" ще получи Министерството на културата, съобщиха от пресцентъра на регионалното министерство.

Средносрочната рамкова инвестиционна програма и договорите за безвъзмездна финансова помощ по схемата "Подкрепа за организиране на събития с регионален и национален обхват и въздействие" ще бъдат подписани утре от министрите на регионалното развитие и благоустройството и на културата Вежди Рашидов и Лиляна Павлова.

Представените от общините проекти, които ще бъдат субсидирани по европрограмата, са “Европейска столица на културата – създаване на условия за избор на български град за Европейска столица на културата в края на 2012 г. Фокус – София, Варна, Пловдив, Русе, Бургас, Стара Загора, Велико Търново”, “Фестивали на занаятите, традициите и декоративното изкуство - Трявна и Габрово”, “Фестивали по старите български граници – фестивал „Изкуството на Беломорието” - гр. Гоце Делчев”, “Международен фестивал „Град и култура” – гр. Плевен”, “Песенен фестивал „Българската планина” - с. Триград, с. Лясково, гр. Девин” и “Кулинарни фестивали”.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още