IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Млади фермери ще имат шанс за индивидуална държавна помощ до 7500 евро

Няма да се подпомагат земеделски производители, които имат задължения към ДФЗ или към държавния бюджет

15:44 | 18.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Млади фермери ще имат шанс за индивидуална държавна помощ до 7500 евро

Да се предостави индивидуална държавна помощ de minimis на вече кандидатствали земеделски производители за създаване на стопанства на млади фермери – това ще обсъжда на 24 февруари Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ). Помощта ще се отпуска за изграждане на разсадници за трайни насаждения и/или декоративни видове, включително акация, съобщиха от фонда.

Необходимо е младите фермери да имат вече издадено разрешение от Изпълнителната агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол за съответното производство, а също така и документ от извършена проверка на място, удостоверяваща наличието на създадения разсадник.

Държавната помощ ще бъде в размер на максимум 7500 евро (14 669 лева) за един бенефициент и ще се отпуска за период от три данъчни години.

Чрез индивидуалната държавна помощ de minimis няма да се подпомагат земеделски производители, които имат изискуеми задължения към ДФЗ, имат публични задължения към държавния бюджет или имат извършено плащане по мярка "Създаване на стопанства на млади фермери” от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. (ПРСР) и то не е възстановено. Важно е младите фермери, кадидатствали за подпомагане по споменатата мярка, да кадидатстват и по мярка за „Подпомагане на полупазарни стопанства в процес на преструктуриране“, за която биха могли да получават по 1500 евро на година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:48 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още