Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европроекти

Над 26 млн. лв. ще струва ремонтът на част от пътя Дупница – Самоков

Проектът се финансира по програма "Региони в растеж"

Над 26 млн. лв. ще струва ремонтът на част от пътя Дупница – Самоков

Стартът на строителните работи беше даден от зам.-министъра на регионалното развитие Деница Николова и председателя на АПИ Георги Терзийски. Снимка: АПИ

Започна рехабилитацията на 32,5 км от второкласния път Дупница - Клисура - Самоков. Отсечката свързва ГКПП „Гюешево“ с магистрала „Струма“, с пътя София - Благоевград и магистрала „Тракия“. Инвестицията е за над 26 млн. лв., съобщи Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Проектът се финансира по програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.  

Още по темата

Рехабилитацията на второкласния път обхваща два участъка - лот 27 и 28. Единият започва от Дупница и завършва при границата с област София, а вторият е малко преди село Клисура до кръстовището с околовръстния път на Самоков.

Над 1,6 км от отсечката преминава през Дупница и съвпада с трасето на два булеварда. Участък от 1 км е в регулацията на село Клисура. Ще бъдат ремонтирани четири големи съоръжения – жп надлез и мост над река Тополница в Дупница.

Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 15 месеца.

Строителните дейности на лот 27 с дължина 16,8 км ще бъдат изпълнени от „Обединение Клисура 2017“ с участници: „Растер-Юг“ ООД и „Автомагистрали-Черно море“ АД. Стойността на договора е 10,7 млн. лв. с ДДС. Строителният надзор ще осъществява „Трансконсулт-БГ“ ООД. Техният договор е за  302 хил. лв. с ДДС.

Изпълнител на строително-монтажните работи на лот 28, който е 15,7 км, е дружеството „Път Дупница - Самоков“ ДЗЗД, в което са: „Галчев инженеринг“ ЕООД и „Фармвил“ ЕАД. Договорът им е за 15,4 млн. лв. с ДДС. Строителният надзор е възложен на обединение „Надзор Региони“ с участници „Строл-1000“ АД и „Трафик Холдинг“ ЕООД. Стойността на договора им е 296 хил. лв. с ДДС.

Авторският надзор и по двата лота е от „Илия Бурда“ ЕООД.

По статията работи: автор Екип на Investor.bg

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европроекти
Какви са перспективите пред Дунавската стратегия?