IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Не се налагат промени в правителството, заяви Бойко Борисов

Премиерът откри предприятие за преработка на зеленчуци в Долна Диканя по проект към ПРСР

14:48 | 28.04.15 г.
<p>
	В&nbsp;Долна Диканя беше открито предприятие за преработка на зеленчуци с финансиране по ПРСР. <em>Снимка: БТА</em></p>

В Долна Диканя беше открито предприятие за преработка на зеленчуци с финансиране по ПРСР. Снимка: БТА

Не се налагат промени в правителството, коментира премиерът Бойко Борисов, цитиран от БНР. Той заяви, че няма критики към работата на министъра на отбраната. В неделя, след националната конференция на АБВ, партията, която е част от управляващото мнозинство, поиска оставките на министъра на отбраната Николай Ненчев и на министъра на външните работи Даниел Митов.

Във връзка с уволненията на митничари в Свиленград премиерът каза: „Сигурно има защо. Гоним 1,5 – 1,6 млн. (приходи от митниците – б. р.). Всеки, който ми пречи на това, съдбата му е такава“. Припомняме, че 25 служители на граничния пункт "Капитан Андреево" бяха освободени.

Борисов откри днес новосъздадено предприятие за преработка на зеленчуци в село Долна Диканя. „Така разбирам бизнеса - да намериш ниша, да направиш проект, бизнес план и след това държавата да ти помогне“, каза премиерът. Той посочи, че предприятието ще изкупува зеленчуци от Самоков до Петрич, което ще е добре за работещите в региона, съобщи Dnes.bg. "В този регион нищо не е инвестирано от 80-те години ", посочи премиерът.

По думите му земеделският сектор в България има голям потенциал и трябва да бъде възроден.

По информация от ДФЗ общият размер на инвестицията на фирма „Елейа“ ЕООД в предприятието е 8 млн. лева, като 4 милиона лева са осигурени по мярка 123  „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г. Предприятието ще предлага на българския пазар зеленчуци в свеж вид, които са с напълно запазени хранително-вкусови качества.                                                 

Премиерът посочи, че страната ни вече е задала проектите по плана "Юнкер" и са впрегнати силите на експертите за максимално усвояване на средствата по европейските програми.

Той призова за човешко отношение към пристигащите в страната ни имигранти, като посочи, че крайната цел е те да бъдат върнати по родните им места.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още