IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общината в Банско задвижи процедурата за водния цикъл на града

На 21 юни изтича срокът за офертите на консултантите, които ще изработят тръжната документация

13:46 | 18.06.12 г.
Общината в Банско задвижи процедурата за водния цикъл на града

След три дни общината в Банско се очаква да определи компанията, която ще изработи тръжната документация за дългоочаквания проект за изграждане на пречиствателна станция и за модернизация на ВиК мрежата в курортния град. Това е посочено в съобщението на интернет страницата на Агенцията за обществени поръчки.

Инвестиционният проект е за близо 80 млн. лв., като финансирането трябваше да бъде осигурено по линия на европейската предприсъединителна програма ИСПА. Проектът беше изработен още по времето на предишния общински съвет, но одобрението му се забави поради процедурните пропуски, поясниха от екоминистерството.

След като експертите одобриха общинския проект, беше взето решение за обявяването на обществената поръчка за консултанта, който да подготви тръжната документация. Прогнозната стойност на поръчката е за близо 60 хил. лв.

Изпълнителят на проекта трябва да подготви осем пакета документации, свързани с изпълнението на различните етапи от ремонтните работи. Освен изграждане на пречиствателната станция проектът включва и ремонт и възстановяване на водопроводната и канализационна система в Банско.

Крайният срок за приключването на модернизацията е декември 2014 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:41 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още