Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европроекти

Общини ще изграждат инфраструктура със 125 млн. лева по ПРСР

Местни инициативни групи ще работят по 19 споразумения за еврофинасиране

Общини ще изграждат инфраструктура със 125 млн. лева по ПРСР

Снимка: БТА

Общини ще изграждат  инфраструктура и ще намаляват безработицата  със 125 млн. лева по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Средствата отиват към местни инициативни групи, които са определили визията за развитие на съответния регион.

19 споразумения бяха връчени днес на  местните групи от премиера в оставка Бойко Борисов. Церемонията се състоя в Гранитна зала на Министерския съвет.

"Да ви е честито, 125 млн. са доста пари, като гледам най-малките бяха по 5-6 млн. за малки населени места, които хората там ще ги усетят, ще ги видят", коментира той. Освен това премиерът предупреди обществените поръчки да се правят внимателно.

Споразуменията са финансирани със средства от всички европейски фондове. С тях ще се финансират инвестиции в общинска инфраструктура, развитие и модернизация на микро, малки и средни предприятия, модернизиране на земеделските стопанства, туризъм, опазване на културното наследство.

Земеделският министър в оставка Десислава Танева отбеляза, че тази година споразуменията са общо на 40 местни инициативни групи в 74 общини за 205 млн. лв.

По думите й вече е договорен 60% от бюджета на програмата по този подход, а по тези мерки ще бъдат подкрепени над 1 млн. души.

***

Местните инициативни групи сключват споразуменията по подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за ВОМР” от Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.). 

По статията работиха: автор Веселина Йорданова, редактор Надежда Бочева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европроекти
OLAF констатира спад на измамите с еврофондове на ниво ЕС