IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очаква се ЕК да преведе 15 млн. евро за екопроекти

Министерство на финансите е изпратило заявление към ЕК за плащане на още 17 млн. евро по Оперативна програма „Околна среда”

12:47 | 20.05.11 г.
Очаква се ЕК да преведе 15 млн. евро за екопроекти

Министерството на финансите изпрати заявление към Европейската комисия за плащане на още 17 млн. евро по Оперативна програма „Околна среда” и очаква в най-кратки срокове да получи 15 млн. евро за вече заявени плащания по програмата, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

В изпълнение на стандартните процедури при управлението на средствата от структурните и Кохезионния фондове, финансовото министерство като сертифициращ орган заявява необходимите средства, одобрени на всички нива по веригата.

Получените средства от ЕК, заедно с бюджетните доплащания, ще бъдат предоставени незабавно на Министерството на околната среда и водите за извършване на плащания за изградени и ремонтирани пречиствателни съоръжения, ВиК структури и др.

Целта е да се ускори работата по проектите в този ключов сектор, отговорен за провеждане на държавата политика в областта на опазването на околната среда, поясниха от екоминистерството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още