IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ОЛАФ проверява поръчките за профили на ПРСР в социалните мрежи

През лятото на 2012 година стана ясно, че МЗХ е дало 100 хил. лева за страница на програмата във Facebook и профил в Twitter

17:04 | 12.02.13 г.
ОЛАФ проверява поръчките за профили на ПРСР в социалните мрежи

Проверка на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) все пак има, но не срещу земеделският министър, а по отношение на самото Министерство на земеделието и храните (МЗХ), потвърди Мирослав Найденов, цитиран от БНР. По-рано той категорично отрече проверките да са насочени лично срещу него.

ОЛАФ проверява как са били разходени средствата за популяризиране на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) в социалните мрежи. Сигналът е подаден от депутатът в ЕП Илияна Йотова и проверката е рутинна, коментира още земеделският министър.

На този етап от ОЛАФ не дават сведения по случая – нито потвърждават, но и не отричат информацията за проверката на министър Мирослав Найденов.

За този проект се заговори през лятото на 2012 година, когато стана ясно, че МЗХ е отпуснало по 50 хил. лева за създаване на страница във Facebook и профил в Twitter. Тогава около година след създаването й Facebook страницата имаше под 100 „харесвания“. Обяснението на министерството беше, че страницата все още не е "заработила" и самата тя не е популяризирана.

Днес страницата на ПРСР във Facebook се харесва от 2,2 хил. души.

Само преди броени месеци беше пусната обществена поръчка за оценка на работата, като стойността беше определена на 50 хил. лева. В края на миналата седмица пък МЗХ стартира нова процедура, чрез която да потърси външен изпълнител, който да подобри работата на страницата във Facebook, профила в Twitter и да отговаря на питанията в социалните мрежи. Стойността отново е 50 хил. лева. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:43 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още