IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плевен обяви тръжна процедура за електронна система за таксуване в транспорта

Общинското транспортно дружество процедира и с поръчките за нови тролейбуси и сервизни машини

12:13 | 13.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: FreeImages.com</em></p>

Снимка: FreeImages.com

Плевенското общинско дружество, което управлява тролейбусния транспорт в града - "Тролейбусен транспорт" ЕООД, е обявило обществена поръчка за внедряване на електронна система за таксуване на пътниците в обществения транспорт, показва справка в регистъра на Агенцията за обществени поръчки.

Тръжната процедура е във връзка с изпълнението на Интегрирания план за градско развитие на Плевен, който се финансира със средства от оперативната програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Общият ѝ индикативен бюджет е почти 2,59 млн. лева без ДДС.

Договорът за финансиране беше подписан от Община Плевен и управляващия орган на програмата през април т.г. Общият размер на финансирането е почти 17,24 млн. лева. Предвижда се с парите да се закупят нови тролейбуси, да се внедри електронна система за таксуване на пътници, както и система за видеонаблюдение и управление на трафика в Плевен.

Малко след подписването на договора общинското дружество обяви поръчките за доставка на нови тролейбуси и за сервизни машини, които са на обща стойност малко над 11,45 млн. лева. Крайният срок за подаване на оферти и по двете поръчки още не е изтекъл – за тролейбусите е 14 юни, а за сервизните машини – 26 юни.

Електронна система и билетен център

Поръчката за електронната система за таксуване на пътниците в обществения транспорт в Плевен има два компонента. Единият е за внедряването на самата система. Вторият е за ремонт на съществуваща сграда на общинското транспортно дружество, където да се помещават билетен и контролен център.

Кандидатите могат да подават документи само за една от обособените позиции, става ясно от документацията за търга.

Бъдещият изпълнител на въвеждането на електронната система ще трябва да достави и необходимото оборудване – валидатори за тролеите и автобусите, хардуер и софтуер за експлоатацията на системата, оборудване за презареждане на електронни карти, самите карти, оборудване за изнесени работни места на служители на билетния център.

Индикативният бюджет по тази обособена позиция е малко над 2,18 млн. лева без ДДС.

Ремонтът на сградата се предвижда да е на инженеринг – т.е. поръчката е за проектиране, строителни дейности и надзор, и е с прогнозен бюджет от 40 525 лева.

Крайният срок за подаване на оферти е 17 юли, а отварянето им е предвидено за 18 юли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още