IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предоставят 855 млн. евро за високотехнологични проекти у нас

По тях могат да кандидатстват български научни организации и фирми

17:15 | 17.07.12 г.
Предоставят 855 млн. евро за високотехнологични проекти у нас

Близо 855 млн. евро е общото предоставено финансиране на участниците в последните конкурси по програмите "Информационни и комуникационни технологии" (ИКТ) и "Социално-икономически и хуманитарни науки" от Седмата рамкова програма на ЕС от финансовата рамка 2007-2013 година. За тях могат да кандидатстват български научни организации и фирми.

Това стана ясно по време на информационен ден по повод финансирането с европейски средства, организиран от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. 

Десетият конкурс по програмата "ИКТ" е с бюджет 705 млн. евро. Документите за участие ще могат да бъдат подавани от 10 юли до 15 януари 2013 г.

Най-голяма част от средствата по програмата, близо 146 млн. евро, са предвидени за проекти, свързани с инфраструктури за изграждането на мрежи и услуги. Това са около 20% от общия бюджет.

По раздела "Информационни и комуникационни технологии за здравеопазване, достойно остаряване, социално приобщаване и управление" ще бъдат отпуснати 142 млн. евро.

Общо 136 млн. евро е бюджетът на тематична област "Алтернативни пътища за разработване на компоненти и системи".

Проекти, свързани с роботика, ще бъдат финансирани с 90 млн.евро.

Около 43 млн. евро са отделени за проекти в областта на "ИКТ за творчество и учене". Предложенията на тема "Бъдещи и нововъзникващи технологии" ще бъдат финансирани общо с 35 млн.евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:05 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още