Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европроекти

Предстои укрепване на язовири в Габрово, Гълъбово и Свиленград

Проектите ще се изпълняват по оперативна програма „Околна среда 2014-2020“

Предстои укрепване на язовири в Габрово, Гълъбово и Свиленград

Снимка: БТА

В общините Габрово, Гълъбово и Свиленград ще бъдат укрепени язовирите „Синкевица“, „Хайдушко кладенче“ и „Келанджика“. Проектите ще се изпълняват по оперативна програма „Околна среда 2014-2020“, съобщи Министерството на околната среда и водите.

Проектът на община Габрово предвижда рехабилитация на язовир „Синкевица“ и съоръженията към него, така че язовирът да изпълнява функциите си на регулиращо съоръжение. Ще се подобри техническото състояние и ще се повиши готовността за реакция при наводнения. 

Още по темата

С подписването на договора с община Гълъбово се дава началото на дейностите по възстановяване и укрепване на язовирната стена на яз. „Хайдушко кладенче“ и съоръженията по нея.

Проектът на община Свиленград е за превенция и управление на риска от наводнения за населените места по поречието на реките Левченска и Марица, опазване живота на хората и защита на стратегически обекти като магистрала „Марица“ и ГКПП „Капитан Андреево“. Ще бъде изградена оповестителна система на територията на община Свиленград като част от Националната система за ранно предупреждение и оповестяване.

С изпълнението на трите проекта близо 61 хил. жители ще се ползват от мерките за защита от наводнения. Общият размер на инвестицията по трите договора е 2,35 млн. лв., осигурени изцяло от оперативната програма. Срокът за изпълнение на дейностите е 24 месеца.
 

По статията работи: Надежда Бочева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европроекти
OLAF констатира спад на измамите с еврофондове на ниво ЕС