IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предвидени са средства за доразвиване на приемната грижа по европрограми

Общо 230 млн. лева са заложени по ОП „Региони в растеж“ и по ОП „Развитие на човешките ресурси“

17:40 | 25.08.16 г.
<p>
	<em>Снимка: МТСП</em></p>

Снимка: МТСП

Предвиждат се мерки за превенция на изоставянето на деца и доразвиването на приемната грижа, с които ще се подкрепят около 4000 деца. Това каза министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова в Благоевград, където се запозна с дейността на домашния социален патронаж в квартал „Еленово“.

Промените ще се финансират със средства от оперативните програми „Региони в растеж“ с над 50 млн. лв. и по „Развитие на човешките ресурси“ с около 180 млн. лв., съобщават от социалното министерство.

В момента Министерството на труда и социалната политика и Националното сдружение на общините работят, за да определят точно какво ще е финансирането към всяка една община.

Министър Русинова добави, че около 13 хил. души в цялата страна получават топъл обяд по оперативната програма за подпомагане на най-нуждаещите се.

Що се отнася до подготовката на новия Закон за социалните услуги Русинова коментира, че целта му е създадената система от доставчици да предоставят по-качествени и ефективни услуги, които да бъдат таргетирани към специфичните нужди на всеки отделен човек, който се нуждае от тях. Новият закон ще създаде и условия за по-голяма конкуренция между всички доставчици. Това ще доведе до по-ефективно изразходване на публичните средства, обясни министърът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още