Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европроекти

Пътната агенция отново обяви търг за строителство на тунел "Железница"

Оферти могат да се подават до 27 ноември

Пътната агенция отново обяви търг за строителство на тунел "Железница"

Източник: АПИ

Нова открита процедура за проектиране и строителство на тунел „Железница“ на автомагистрала „Струма“ бе обявена от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Оферти могат да се подават до 27 ноември, съобщи Агенцията.

Индикативната стойност на поръчката е 250 млн. лв. без ДДС. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на ЕС и националния бюджет чрез оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.

Обществената поръчка е в 3 обособени позиции - за тунела, който ще е около 2 км и ще бъде най-дългият досега изграждан у нас, за пътя преди и след съоръжението. Поръчката е обособена в три позиции, за да може на обекта да се работи едновременно и проектът да завърши в срока на оперативната програма.

Обособените позиции са следните: 

Още по темата

Обособена позиция №1: Подучастък №1 от км 366+000 до км 366+720, включително обслужващ тунелен път при северния портал на тунел „Железница“. Индикативна стойност: 33,5 млн. лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на проектирането и строително-монтажните работи е 600 календарни дни.

Обособена позиция №2: Подучастък №2 от км 366+720 до км 369+000, включително обслужващ тунелен път при южния портал на тунел „Железница“ и площадка за хеликоптери. Индикативна стойност: 194 млн. лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на проектирането и строително-монтажните работи е 1060 календарни дни.

Обособена позиция №3: Подучастък №3 от км 369+000 до км 370+400. Индикативна стойност: 22 млн. лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на проектирането и строително-монтажните работи е 660 календарни дни.

Припомняме, че в началото на октомври Агенцията отмени обществената поръчка за тунела „Железница“ от недостроения участък на магистрала „Струма“ с мотив забележки на Агенцията за обществени поръчки.

Преди това обществена поръчка за тунела „Железница“ от магистрала „Струма“ беше отменена, след като Агенцията установи, че липсват документи на участници в търга. Това доведе до рокади на върха на Агенцията. 

По статията работи: Надежда Бочева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европроекти
Румен Радев и Ули Маурер обсъдиха Българо-швейцарската програма за сътрудничество