IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С евросредства ще се плащат археологически проучвания при строителство на пътища

Промяната засяга ОПРР и се прави заради Северната скоростна тангента

13:24 | 08.04.15 г.
<p>
	<em>Илюстрация: архив, АПИ</em></p>

Илюстрация: архив, АПИ

Със средства от Оперативна програма „Регионално развитие" 2007 - 2013 г. ще е възможно да бъдат финансирани археологически проучвания по трасетата за строителство на пътища, съобщи пресцентърът на кабинета. Днес министрите са одобрили промени в правилата за допустимост на разходите по програмата.

Новите правила ще допускат като разходи по програмата да бъдат включени такива за археологически проучвания и опазване на регистрираните археологически обекти, пряко свързани със строителството на пътища. Промените се налагат във връзка със строителството на Северната скоростна тангента, която трябва да улесни трафика в София.

Работата се координира от Агенция „Пътна инфраструктура". Размерът на безвъзмездната финансова помощ е 235 млн. лв.

В решението на кабинета се изтъква, че проектът е от изключително значение за трафика в района, защото осигурява свързаност между няколко от европейските транспортни коридори. Очаква се след приключването му да се намали времето за пътуване и да се облекчи трафикът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:27 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още