Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европроекти

Ще бъде увеличен капиталът на Фонда на фондовете

Средствата идват от бюджета на Министерството на финансите

Ще бъде увеличен капиталът на Фонда на фондовете

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Капиталът на „Фонд мениджър на финансовите инструменти в България“ ЕАД ще бъде увеличен с 340 хил. лв. от бюджета на Министерството на финансите, реши правителството. Увеличаването ще се извърши чрез издаване на нови поименни акции с номинална стойност 1 лв. всяка, съобщи пресцентърът на МС. Средствата от увеличението са за Звеното за координация в дружеството. 

Още по темата

За целта беше прието и постановление на МС, с което се одобряват промени по бюджета на Министерството на финансите за 2018 г. за допълнителни плащания в частта на финансирането на бюджетното салдо за сметка на централния бюджет в размер на 340 хил. лв. Средствата са предвидени в Бюджет 2018.

Звеното за координация във Фонда на фондовете е създадено в изпълнение на Меморандум за разбирателство, подписан между Европейската инвестиционна банка и България през декември 2016 г. Звеното извършва дейности по координация и предоставяне на информация на заинтересованите страни с цел по-бързото и успешно реализиране на инвестиционни проекти.

Акцент на тази допълнителна дейност са възможностите за комбиниране на финансовите инструменти от европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и финансирането по Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ, планът „Юнкер“).

По статията работи: Надежда Бочева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европроекти
Борисов: ЕС се доказа като инструмент за социално и икономическо сближаване