IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще бъде увеличен капиталът на Фонда на фондовете

Средствата идват от бюджета на Министерството на финансите

13:42 | 24.10.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Капиталът на „Фонд мениджър на финансовите инструменти в България“ ЕАД ще бъде увеличен с 340 хил. лв. от бюджета на Министерството на финансите, реши правителството. Увеличаването ще се извърши чрез издаване на нови поименни акции с номинална стойност 1 лв. всяка, съобщи пресцентърът на МС. Средствата от увеличението са за Звеното за координация в дружеството. 

За целта беше прието и постановление на МС, с което се одобряват промени по бюджета на Министерството на финансите за 2018 г. за допълнителни плащания в частта на финансирането на бюджетното салдо за сметка на централния бюджет в размер на 340 хил. лв. Средствата са предвидени в Бюджет 2018.

Звеното за координация във Фонда на фондовете е създадено в изпълнение на Меморандум за разбирателство, подписан между Европейската инвестиционна банка и България през декември 2016 г. Звеното извършва дейности по координация и предоставяне на информация на заинтересованите страни с цел по-бързото и успешно реализиране на инвестиционни проекти.

Акцент на тази допълнителна дейност са възможностите за комбиниране на финансовите инструменти от европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и финансирането по Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ, планът „Юнкер“).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:20 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още