IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Швейцария инвестира 1 млн. лв. в пловдивския квартал „Столипиново“

Ще се работи по превенция на ранното отпадане от училище

11:11 | 08.03.17 г. 2
<p>
	Ремонт на улица в &quot;Столипиново&quot;.<em> Снимка: Архив община Пловдив</em></p>

Ремонт на улица в "Столипиново". Снимка: Архив община Пловдив

1 млн. лв. по швейцарски проект ще бъдат инвестирани в пловдивския квартал "Столипиново". С парите ще бъдат взети мерки за повишаване на здравната и образователна интеграция на ромите и други уязвими групи. Община Пловдив, която е партньор по проекта, осигурява съфинансиране от близо 44 хил. лева, съобщи БНТ. 

Две училища, детска градина и медицинският център в квартала са обект на проекта за насърчаване на социалния живот за уязвими групи. Ще се работи по превенция на ранното отпадане от училище, ранните бракове и превенция на хронични заболявания.

В училищен двор ще бъде изграден образователен център за извънкласни дейности, към които ще бъдат привлечени ученици в риск от отпадане.

По проекта ще бъде построен здравен център с пет кабинета към поликлиниката – ДКЦ „Изток“ , където ще бъдат обслужвани хора без здравни осигуровки. Предвижда се дейностите да приключат до средата на 2019 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 2
nobel
преди 7 години
Напразно похарчени пари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
majnata
преди 7 години
дейностити ше приключат много по рано ...първо , щот 1 мильон лева е нищо и второ , щот ше го окрадат със скоростта на светлината !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още