IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скоростното одобрение на агропроекти продължава

Само за една седмица са разписани нови предложения, чиято субсидя надхвърля 20 млн. лв., отчетоха от фонд „Земеделие“

11:14 | 24.10.11 г.
<p>
	От 2012 г. животновъдните ферми трябва да имат отговарящи на евростандартите торища, затова и част от гарантирания бюджет на програмата за селските райони е за изпълнение на ангажиментите по Нитратната директива &nbsp; Снимка: БТА</p>

От 2012 г. животновъдните ферми трябва да имат отговарящи на евростандартите торища, затова и част от гарантирания бюджет на програмата за селските райони е за изпълнение на ангажиментите по Нитратната директива   Снимка: БТА

Скоростното темпо на одобрение на проекти по програмата за развитие на селските райони продължава и само за седмица експертите са разписали инвестиционни предложения за над 21 млн. лв.

Това сочи последната статистика от Държавен фонд „Земеделие“, броени дни след като беше отчетено, че от началото на годината досега са одобрени проекти за над 434 млн. лв, съобщиха от фонда.

Днес експертната комисия е одобрила нови 56 инвестиционни предложения по три от мерките – за модернизация на земеделските стопанства, за създаване на микропредпирятия и за разнообразяване към неземеделски дейности.

Общата стойност на безвъзмездната помощ надхвърля 11 млн. лв., като над половината от нея ще бъде използвана за модернизиране на земеделски стопанства и за създаване на торища в животнвовъдните ферми, които отговарят на евростандартите.

Немалка част от одобрените проекти са за създаване на микропредприятия с искана субсидия за над 5 млн. лв.

Миналата седмица бяха разписани още девет проекта от т.нар. общински мерки за около 10 млн.лв. Част от инвестициите по тези проекти са насочени към изграждането на парк за отдих в девически манастир, реконструкция на храмове, както и ремонт и обновление на читалища.

Със субсидиите по други одобрени проекти ще се реконструира канализационна мрежа и ще се изгради пречиствателна станция за отпадни води, съобщиха от фонда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:34 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още