IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След Великден ще се приемат проекти по Програмата за селските райони

Стартираме на риск приема, заяви Румен Христов

12:57 | 06.04.15 г.
След Великден ще се приемат проекти по Програмата за селските райони

Приемът по мярката "Инвестиции в земеделските стопанства" от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. ще започне след Великденските празници. Това каза в Русе депутатът от Реформаторския блок (РБ) и председател на парламентарната комисия по земеделието и храните Румен Христов, предаде БТА.

Депутатът обясни, че по тази мярка земеделските производители могат да закупят селскостопанска техника, оборудване, свързано с отглеждане на животни, изграждане на съоръжения, на обори, на складове.

Другите мерки ще стартират в малко по-късен  етап.

"Причината е, че имаше много висока степен на забавеност. Към настоящия момент Програмата за развитие на селските райони не е официално одобрена от Брюксел и ние стартираме на риск. Имаше 427 забележки, които бяха отстранени. Екипът на Министерството на земеделието работи много активно, като се надяваме, че всичко, което беше поискано от Брюксел, ще бъде изпълнено и Програмата ще бъде одобрена окончателно", каза народният представител.

По отношение на местните избори Христов, който е и заместник-председател на СДС, коментира, че "за нас РБ е печеливша и работеща формула, като желанието е да се явим в максимален брой общини заедно и единни". Той обясни, че най-вероятно ще има и случаи, където формацията ще се яви и с други политически субекти. "Тези други формации, които бих припознал, са ГЕРБ - за втория тур и Патриотичният фронт", каза Христов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още