IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Службата за агросъвети от днес изготвя безплатно проекти на млади фермери

Консултациите включват изработването на бизнес план и заявление за кандидатстване

16:14 | 02.06.15 г.
Службата за агросъвети от днес изготвя безплатно проекти на млади фермери

От днес Националната служба за съвети в земеделието изготвя безплатно проекти на млади фермери за кандидатстване по подмярка 6.1. "Стартова помощ за млади земеделски стопани" от новата Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г., съобщи агроминистерството.

Консултациите за младите фермери ще се извършват във всеки един от офисите на службата в страната. Те включват: безплатна консултантска помощ, необходима за успешното реализиране  на бизнес плана и развитието на стопанството, безплатно изготвен бизнес план и заявление за кандидатстване, подкрепа и безплатни съветнически услуги през целия период на изпълнение на бизнес плана и дейностите в стопанството в областта на растениевъдството, животновъдството и аграрната икономика.

От началото на годината службата организира изнесени приемни и съвместни информационни дейности с научните институти с цел да се разшири и улесни достъпът на фермерите до актуална експертна информация и консултации за кандидатстване по други мерки от ПРСР 2014-2020 г.

В съобщението се припомня, че Националната служба за съвети в земеделието е изготвила досега над 4 400 проекта на млади земеделски стопани по мярка 112 „Създаване стопанства на млади фермери“ в рамките на ПРСР 2007-2013 г. С помощта на експертите от териториалните областни офиси на службата през предходния програмен период успешно са изготвени над 16 800 проекта и заявления за подпомагане по различни мерки от Програмата.

По-рано днес стана ясно, че документи по мярката за младите фермери ще започнат да се приемат към края на юни, като приемът ще продължи до края на юли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още