IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Службата за съвети в земеделието е изготвила над 1300 проекта на млади фермери

Земеделците ще ползват консултации и при реализацията на бизнес плановете

10:40 | 12.08.15 г.
Службата за съвети в земеделието е изготвила над 1300 проекта на млади фермери

Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) е изготвила 1 320 проекта на млади фермери, кандидати по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. Проектите са изготвени в рамките на първия приемен период, който бе от 29 юни до 24 юли 2015 г., съобщи екипът на Службата.

Изготвените проекти на млади стопани надхвърлят с над 30% първоначално очаквания брой.

Подпомагането от страна на експертите продължава и при реализацията на проектите. След като предложенията бъдат одобрени от Държавен фонд „Земеделие“, земеделците ще получават безплатни консултации през целия период на изпълнение на бизнес плановете им.

Всеки фермер може и да се възползва безплатно и от услугите на Аналитичната лаборатория към НССЗ - вземане на почвени проби, агрохимичен анализ и препоръки за торене.

Услугите са част от консултантски пакет „А2Б“, чрез който НССЗ предоставя на младите фермери консултантски услуги, финансирани от ПРСР 2014 - 2020 г. 

В рамките на консултантския пакет младите фермери получават и съвети за подходящи видове култури и породи животни, които да отглеждат в стопанството си; за различни национални и европейски мерки и схеми; за техниката, технологиите и процесиите за отглеждане на култури и животни; за всички регистрационните и лицензионните режими.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:33 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още