IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Свищов ще инвестира близо 1,6 млн. лева във ВиК сектора

Общината ще търси еврофинансиране за пречиствателна станция за питейните води

14:17 | 07.09.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Рixabay</em></p>

Снимка: Рixabay

Община Свищов ще инвестира близо 1,6 млн. лева във ВиК сектора, които ще бъдат вложени в близо 9 хиляди метра нов водопровод, съобщи БТА. 

Подмяната ще окаже благоприятно влияние върху проблемите с водоподаването, а новите полиетиленови тръби, които ще бъдат положени, ще подобрят значително качеството на водата, посочи кметът на общината Генчо Генчев.

Съвместно с „ВиК Йовковци" се работи за решаване на проблема с мангана и утайките от него във водата. За целта е подготвен проект, с който ще се кандидатства за европейско финансиране за изграждането на пречиствателна станция за питейни води.

Успоредно с това се водят разговори с МРРБ за извършване на сондажи, чрез които да се търси вода с по-добро качество и евентуално да не се налага изграждането на пречиствателна станция.

Проблемът с водоподаването е комплексен - от старите водопроводи идват честите аварии, от честите аварии се налага разкопаването на улиците в града и в 15-те населени места с амортизирана ВиК-мрежа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още