IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Със 125 млн. лв. Столична община ще модернизира градския транспорт

Еврокомисията одобри първия голям проект по програма "Региони в растеж"

17:40 | 09.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Европейската комисия (ЕК) одобри реконструкцията на релсовия път на трамвай № 5 и на трасето по ул. „Каменоделска“ от кръстовището с бул. „Константин Стоилов“ до крайно трамвайно ухо „Орландовци“.

Втората фаза от проекта  „Интегриран градски транспорт“ на София включва още купуването на 13 нови трамвая, надграждане на системата за управление на трафика и на съществуващата система за информация на пътниците, съобщи Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Общата стойност на проекта е 125 млн. лв., от които 107,3 млн. лв. е безвъзмездната помощ от програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Той е голям според Регламент 1303/2013 и затова бе изпратен за одобрение на ЕК.

Проектът трябва да насърчи ползването на електротранспорта и да допринесе за решаване на проблеми като задръстванията, пътнотранспортните произшествия, високите концентрации на замърсяващи емисии и шума.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:00 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още