Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европроекти

Тръгва информационна кампания за работата Фонда на фондовете с бизнеса

До 2023 година във Фонда ще бъдат привлечени 500 млн. евро частен и публичен капитал

Тръгва информационна кампания за работата Фонда на фондовете с бизнеса

Снимка: Архив Ройтерс

Българските компании са слабо запознати с възможностите за финансиране, предоставяни от Фонда на фондовете. Това коментираха представителите на Фонда и Българската стопанска камара (БСК) на среща. По тази причина и двете организации ще си сътрудничат за популяризирането на инструментите за подкрепа, пишат от БСК в съобщение до медиите.

Фондът на фондовете разпределя целево публичните средства от европейските програми и националното съфинансиране по тях. Сред основните му задачи са да привлича допълнителен частен капитал и така да мултиплицира публичния ресурс.

Още по темата

Очаква се до 2023 г. 500 млн. евро публичен и частен ресурс да бъде привлечен във Фонда на фондовете, коментира директора на институцията Владимир Данаилов по време на срещата в БСК. Фондът стартира с капитал от 235 млн. евро и до момента е инвестирал в 21 компании.

Общите инвестиции, заедно с тези на частните инвеститори, са 11,2 млн. евро. Очаква се до края на декември 2020 г. близо 50 компании да получат финансиране.

За да бъде популяризирана дейността на Фонда през януари 2021 г. е планирано да се проведе и първият уебинар за членове на БСК, на който ще бъдат презентирани различните финансови инструменти за подпомагане на бизнеса.

Фондът предвижда и разработването на дигитален наръчник и инструмент за самооценка на компаниите, които ще бъдат достъпни и на сайта на БСК.

По статията работиха: Деляна Петкова, редактор Божидарка Чобалигова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европроекти
ЕК: Не наливайте само пари, създайте условия за наука