IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ускорява се изграждането на обходния път при Враца

С решение на кабинета участъкът е обявен за обект от национално значение

10:49 | 30.03.12 г.
Ускорява се изграждането на обходния път при Враца

Обходният път край Враца, част от общоевропейския транспортен коридор IV, е обявен от правителството като обект с национално значение, което ще позволи проектът, финансиран по оперативна програма „Транспорт“, да бъде ускорен.

В днешния брой на „Държавен вестник“ е обявена заповедта на Агенция „Пътна инфраструктура“, която дава началото за по-нататъшните процедури по строителството на обекта.

С тази заповед се допуска предварително изпълнение на недовършените участъци, посочват от агенцията. Околовръстният път ще свързва по-нататъшните участъци от националното трасе в посока Северозападна България.

За строителния участък от пътя не е необходима оценка за въздейстивето върху околната среда, тъй като проучвания на екоминистерството от 2010 г. са показали, че строителството няма да се застраши природата.

Към заповедта са приложени и решения от министерствата на земеделието, отбраната и други ведомства, които доказват, че са извършени съответните процедури по узаконяването и на земеделските и горски земи, през които ще се прокара трасето. Приключени са и всички съгласувателни процедури, регламентирани със Закона за устройство на територията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още