IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Видинска област участва в проект за устойчива мобилност по поречието на Дунав

Проектът се финансира от "Транснационална програма Дунав“

08:20 | 16.10.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Рixabay</em></p>

Снимка: Рixabay

Видинска област участва в проект за устойчива мобилност по поречието на Дунав. Областната администрация е партньор по проекта, който се изпълнява в рамките на две години и половина и се финансира от "Транснационална програма Дунав“ с общ бюджет от 2,9 милиона евро, каза за БТА областният управител на Видин Албена Георгиева. 

В проекта "Трансданюб.Перли - Мрежа за устойчива мобилност по поречието на Дунав" участват 15 партньорски организации от 9 европейски държави и 24 асоциирани стратегически партньори с фокус върху устойчивата мобилност в туризма.

Участниците насърчават разработването на мрежа от дестинации, наречена Перли, които да предложат възможност за пътуване в Дунавския регион чрез устойчив транспорт, с цел по-малко използване на личен автомобил.

Дестинациите, наречени Перли, трябва да осигуряват богата, разнообразна и географски оформена туристическа оферта за привличане и задържане на туристи. Те трябва да са достъпни  чрез автомобилен, железопътен и речен транспорт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:14 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още