IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Връчени са договори за над 1,7 млн. лева по програмата за селските райони

Договорите са за изпълнение на дейности за създаване и регистрация на нови местни инициативни групи

17:16 | 24.08.16 г.
Връчени са договори за над 1,7 млн. лева по програмата за селските райони

Заместник-министърът на земеделието Васил Грудев връчи 35 договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони.

Средствата са по подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности” на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие”, съобщават от агроминистерството.

Договорите са за изпълнение на дейности за създаване и регистрация на нови местни инициативни групи, обучения, информиране и популяризиране на подхода „Водено от общностите местно развитие”, както и разработване на стратегии за водено от общностите местно развитие.

Общата стойност на договорите е над 1,7 млн. лева и обхващат териториите на 61 общини с население от над 700 хиляди жители.

Договорите са сключени между Управляващия орган на ПРСР 2014 -2020 г., Държавен фонд „Земеделие” и одобрените бенефициенти в рамките на втората покана за подаване на заявления за изразяване на интерес по подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности“.

Васил Грудев обясни, че се приключва първият прием на големи стратегии на Местните инициативни групи, като заявленията за финансиране са на стойност 220 млн. лв.

Основните дейности, за които се кандидатства, са общински дейности за дребномащабни инфраструктурни проекти, проекти на читалища, детски градини, училища и за закупуване на земеделска техника.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още