Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европроекти

Земеделски проекти за 425 млн. евро ще бъдат финансирани през 2018 г.

Предстоящият прием е по 18 мерки от Програмата за развитие на селските райони

Земеделски проекти за 425 млн. евро ще бъдат финансирани през 2018 г.

Снимка: Архив Ройтерс

През 2018 г. предстои прием на проекти по 13 инвестиционни и пет компенсаторни мерки от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. За финансирането на проектите е определен бюджет от 425 млн. евро. Това съобщи заместник-министърът на земеделието Атанас Добрев по време на среща със земеделски производители в Ловеч.

Той допълни, че след изменение на Закона за подпомагане на земеделските производители правилата за прилагане на инвестиционните мерки от Програмата ще се уреждат с насоки за кандидатстване и изпълнение. 

Още по темата

Подаването на проектните предложения ще се извършва от кандидатите електронно чрез  Интегрираната система за управление и контрол (ИСУН) с електронен формуляр за кандидатстване и квалифициран електронен подпис, информира агроминистерството.

Заместник-министърът запозна присъстващите с приоритетите на България в областта на земеделието по време на председателството на Съвета на Европейския съюз.

По думите му основни акценти са модернизирането и опростяването на Общата селскостопанска политика (ОСП) след 2020 г. и бюджетът за сектора в рамките на следващата Многогодишна финансова рамка. Ще бъде обърнато внимание на ветеринарната и фитосанитарната област, както и на рибарството и горското стопанство.

„Директните плащания са съществен елемент от ОСП, който е доказал своята ефективност и трябва да продължи да се прилага“, каза още Добрев. 

По статията работи: Надежда Бочева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европроекти
ЕС се насочва към по-щадящи околната среда торове