IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Rent а car - новата измама

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Напоследък правя застраховка през icarhireinsurance, дават ми застраховка от алианц. Като ми предложат застраховка на място им обяснявам, че имам. Разбира се тя е от типа refund, но явно като разберат че алианц ще се разправя с тях не правят номера. И не забравяйте да снимате колата като я взимате и като я връщате.

    Коментар


    • Рент-а-кар в Италия си е рулетка. По-зле е и от доста други държави, които уж не са толкова цивилизовани, включвам и нашата в това число. 3 пъти съм запазвал и трите пъти проблеми. Първия път беше Budget от Милано, офис центъра - 1 месец по-рано всичко платено, имам потвърждение, ден, час за взимане на кола - отивам - казват - ми то свършиха колите, минаха хора сутринта и ги взеха (беше съботата преди Великден). Викам - е, аз съм платил, как нямам кола - ами съжаляваме. След 1000 разправии намериха някаква по-скъпа през Авис и я взех срещу доплащане, ама нямах избор. Писах жалби, ама арменския поп.
      Втори случай - Avis - 1 месец по-рано правя резервация - 85 евро за 2 дни, малка кола. Отивам да я взема, малко ъпгрейднах застраховката (20 евро), че щях да ходя по едни теснотии, казват ми - 235 евро. Аз се облещвам и показвам резервацията за колко - казват ми - ако искате.Платих взех, после писах жалби до международния им customer support и ми върнаха разликата след няколко седмици. Ама пак разправии.
      Трети случай - maggiore - за Италия бих казал, че тия са най-читави. Запазвам Мондео Комби в Сардиния, че бяхма повече хора с багаж, около 460 евро за 8 дни с 2-ма шофьори. Там нямаше проблеми с пари и такива работи, но вместо Мондео получих Пежо 3008 - не лошо джипче, чисто ново, на 50км, ама на размер нищо общо с Мондео комби. Така че в Италия е хвани единия, удари другия. Но поне имаше кола и парите бяха толкова, колкото си беше в резервацията.
      Но съветвам човека, който е пуснал темата да си пусне едно оплакване до глобалните europcar - може и да замажат мизериите на италианците и да му възстановят парите. Толкова пари за кола, каквито и шашми да слагат допълнително все са много пари.

      Коментар


      • Запомнете тази фирма доставчик и я избягвайте: Goldcar

        Ползвам само Rentalcars. Телефонът им е с 02 (стационарен), въпреки че е в GB. Говорите си с българчета, които са много любезни.
        Първи съвет. Когато изберете колата, следвайте стъпките на резервация и точно преди да я приключите, позвънете на Rentalcars. Ще ви обяснят най-подробно тънкостите, ще ви предупредят за някои подводни камъни. И те ще приключат резервацията.
        Втори съвет. Платете допълнителната застраховка през Rentalcars. Много по-евтино е.
        Имате право да откажете резервацията в срок до няколко дни преди датата. Но ще ви чарджват кредитната карта веднага с две отделни суми.
        Трети съвет. Ако искате допълнителен шофьор - това се плаща. Затова потърсете оферти с безплатен допълнителен шофьор.
        Абонирайте се временно за оферти от Rentalcars. Малко е тегаво, всяка сутрин ще получавате имейл с предложения, но там можете да намерите изгодни оферти за деня.
        Четвърти съвет. Когато получавате колата, служителят на доставчика ще ви засипе с обещания, само и само да поръчате повече екстри. Отклонявайте любезно предложенията. Особено гадни са онези доставчици, които ви предлагат да заплатите при тях допълнителната застраховка. Обикновено тя е 2-3 пъти по-скъпа. Дори някои ви заплашват, че застраховката на Rentalcars не важи в случая, че ще имате проблеми и пр. Именно такива се оказаха Goldcar!

        Историята:
        Подведен от изгодната цена, буквам едно чинкуеченто "500L". Децата от Rentalcars ми споменаха, че срещу тия имат доста жалби, но реших че имам достатъчно време за реакция и си платих. Общо с допълнителната застраховка 620 лева за 7 дни.
        След това започнах да проучвам през ТрипАдвайзъра. Не можете да си представите какви ужасии прочетох там за Goldcar.
        Служителите им получават процент за допълнителната застраховка. Проблемът дори е обсъждан в Gardian. Собствениците са испанци и изпълнителният директор потвърждава в интервю през 2016, че ще продължи тази политика. От което следва рекет на служителя спрямо клиента. Във форумите прочетох уникалните им методи.
        2 седмици по-късно получих по-изгодна оферта - "500Х" за 600 лв от Budget. Обикновено Budget са по-скъпи, но офертата беше само за деня.
        Свързах се с българчетата, обясниха ми отново какви са условията за новата резервация и че ще си получа парите обратно. Споделиха със съжаление, че специално за Goldcar няма как да приспаднат или уравнят сумата. Затова платих новата сума, а след седмица получих захранване на сметката обратно със сумата, платена за първата кола.

        Коментар


        • На гише няма как да вземеш добра цена.Трябва да се букнеш по-рано.Има дървени компании, да не ги изброявам не са малко.
          Навъртели са ти някакви такси, които не си разбрал-майстори са в това.Гледал съм го тоя филм много пъти.Първо са ти блокирали франшиза -после и застраховка по тяхно усмотрение. Има застраховка на нива -както каза колегата.Най-евтината е стъкла и гуми.
          Да не правя реклами, но има и добри компании.
          Пътувам всеки месец до Милано, доста години вече и ползвам рент. Или на Бергамо или на Малпенса. Последния път колата беше с летни гуми и ми спряха пари за вериги.
          Чалъмите са им много...мога доста да изброя.
          Като букваш трябва да вписваш номера на полета, ако има закъснение повече от час-гориш(ако не си го вписал)
          Обикновено ползвам FIREFLY, дъщерна на HERTZ.Застраховам стъкла и гуми, така ми е ниска франшизата-около 200-300 евро блокират.Не могат да си измислят как да ми вземат повече.Връщам тези които ми я дават по 5 пъти да оглеждат колата за забележки преди да я взема.Като пълня резервоара на финала-винаги взимам касовия бон и го показвам, като връщам колата.Чакам разписката ,че всичко ми е наред.
          Трябва да знаеш и език-или английски или италиански, иначе си измислят невероятни неща.Изял съм доста дървета с тия рентове.
          Повечето се обслужват от "аборигени", намръщени като български сервитьорки.....трябва да правят много неща, като да мият колите, да търачт до порта да вземат клиентите, да се занимават с бумащина и като дойде някой, който не разбира какво му казват -дрането е голямо...

          Коментар


          • Със сигурност колите които се наемат в Италия са с много по-ниски цени от България. Точно от летището в Бергамо тия седмици бяхме наели кола с която да се свърши малко работа в Ломбардия. Проблем не е имало, макар да направихме голяма обиколка, но ако нямате пълна застраховка за всички рискове, може и да доплатите. Например ние, понеже колегата решил да спести още 40 евро се наложи да доплатим още 140 понеже на една от малкото магистрали на които излязохме, камион или кола метна камъче назад и остави белег колкото глава на топлийка на предното стъкло. Ако застраховката бе с 40 евро повече за тази седмица, щяхме да си спестим тия 140. Но дори с тях колата пак излезе на много сносна цена за тия 7 дни.
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

            Коментар


            • Друга измама е ако нямате кредитна карта на човека на чието име е направена резервацията, се налага да се отмени резервацията и да се направи нова на човека, който има кредитна карта. Но тогава получавате неприятна двойно или тройно по-скъпа цена.
              Главния водач в резервацията трябва да има кредитна карта, а не някой спътник !!!

              Коментар


              • Rentalcars.com ми платиха разликата от първата кола, която трябваше да е със зимни гуми. Кво да ви кажа работете само през тях за да не ви гърбят ....

                Коментар


                • ENTERPISE! top-service!

                  Коментар


                  • Добре, че от време на време влизам във форума да науча за някоя друга измама, че точно ми трябва кола под наем в Милано другия месец

                    Коментар


                    • Имам подобни проблеми с юропкар и това, което направих е:
                      1.Блокирах си картата, за да не ми теглят пари когато си искат.
                      Може да си извадиш нова пластика.
                      2.Жалба до Европейски потребителски център - Игнат Арсенов 029867672.
                      3.Жалба, чрез банката издала картата до картовия оператор за възстановяване на сумата като неправомерно удържана и взета.
                      Минава много време, жалбите са ми от края на октомври, но отговор още нямам.
                      Понеже не пиша много оставям телефон за контакти 0887617557 Иван Георгиев

                      Коментар


                      • Естествено договорката е на английски, но цената е потвърдена устно 3 пъти. В договора пише на италиански доста суми, но договорката е за 900 депозит и 225 кола и застраховка. Нямам запис, но един американец правеше запис с телефона когато получаваше колата - явно им е ял попарата. Еурокар просто лъжат и това е ясно и от друго оплакване във фейс профила им от офиса им в Брюксел. ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ИЗМАМИТЕ НА ГИШЕ И ПРАВЕТЕ ЗАПИС !!!

                        Коментар


                        • Нищо не разбрах от това как така уж сте се договорили на гише на ухо.
                          Договора е на Италиански ама цифрите са Арабски и някъде трябва да пише 225 или 825.
                          Отделно в момента в който плащаш ти дават касова бележка (подписваш се или вкарваш пин) там трябва да гледаш под каква суми си вкарваш пина.
                          Но не е болка за умиране на всеки се случва. Но мога да ти дам няколко съвета за наемане на кола.
                          1. Всички рент-а-кар компании (без изключение) малки или големи, имена или анонимни навсякъде по света от Швейцария до Авганистан са ИЗМАМНИЦИ !!! Също като Агентите на недвижими имоти.
                          2. Те не са там за да ти предоставят услуга а да ти вземат парите и да те излъжат - схемите са им безкрайни, къде със застраховка която не ти трябва, къде със застраховка която ти трябва но те ще ти я продадат 3но, къде с бензина, къде с щети по колата, къде с по стара кола, къде със зимни гуми и т.н. всички в този бизнес правят пари малко или много с ИЗМАМИ.
                          3.Винаги при възможност резервирай по интернет предварително - дори да си на място по добре резервирай през телефона и тогава отиди на гишето. Отидеш ли им направо на гишето си им паднал в ръцете.
                          4.Големите компании на териториите на най-цивилизованите държави (запанда Европа и Америка) са най-големите измамници, само дето кражбите им се легализирани.
                          5.Като наемаш кола, колкото по малко допълнителни услуги и застраховки купиш толкова по малко ще те излъжат. На някой места ако им откажеш допълнителните услуги и застраховки те ти отказват колата - щото няма да могат да те излъжат и няма да направят печалба от тебе.
                          За 675 ЕУР 7 дена в Италия не е зле. Цената от 225 е не реална. Така че не са те излъгали много.
                          Ако все пак смяташ че си излъган и имаш доказателства погледни саита по долу. ЕУ-то ги е погнал тия мошеници от рент-а-кар-а и се е наел да ги вкара в норми, едва ли ще успее но е някакво начало. А че всички са бой няма спор.

                          http://www.ecrcs.eu

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Tradera Разгледай мнение
                            вземал сам поне 10 пъти кола, но през rentalcars.com и съм нямал проблеми.
                            нямал си проблеми защото си резервирал кола предварително и всичко е било договорено черно на бяло...

                            но сега отиваш в друга компания в която не си бил преди това клиент, нямал си резервация, с италианеца сте си говорили повече с ръцете и всеки един вас си е мислел нещо друго като сте се договаряли ............... проблема е, че накрая и ножа и сиренето са били в другата страна и са ти отрязали главата през кръста за което съжалявам

                            понеже спомена , че си търсил кола със зимни гуми ........... правя извода, че си ходил на ски в италианските алпи и се надявам, че си си изкарал страхотно

                            преглътни загубата все едно ти е ударен стопа и за следващите пъти ще имаш обица на ухото и ще взимаш мерки за да не се повтаря случая

                            мъжко дупе един път се лъже, ако допусне втори път значи му е харесало
                            Last edited by polki; 05.02.2018, 23:06.
                            fuск the bеаr - give me the bееr

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
                              Аз съм карал и за 5 и за 25 евро на ден. горивото е отделно.
                              в рент-а-кар от офис на летището няма как да вземеш кола на тези цени ................ поне аз не съм срещал такава промоция...

                              явно си ползвал някой дилър на автомобили на тази цена

                              нямам на предвид България ............. тук всичко е възможно
                              fuск the bеаr - give me the bееr

                              Коментар


                              • Като гледам и заглавието на темата как си написал, готов си измамен. Нормална практика е, не коментирам колко е коректно, но се обявява цената за ден без застраховката. Обяснението им е, че застраховката се плаща на застрахователя и има различни нива. Можеш и да се откажеш напълно, но зависи все пак къде ще се разхождаш. Аз съм карал и за 5 и за 25 евро на ден. горивото е отделно. А гаранционния депозит се връща след десетина дена. В случай на неплатени пътни такси или глоби.

                                Коментар

                                Working...
                                X