IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лекове за криза на средната възраст

Скъпи коли, екзотични пътувания, повече спорт, ски спускания или гмуркане помагат на мъжете да избягат от депресията, характерна за кризата на средната възраст

15:35 | 12.01.11 г.
Лекове за криза на средната възраст

Скъпи коли, изискани ресторанти, луксозни вили и апартаменти в централната градска част на мегаполиси – това са „екстрите” в живота на богатите хора.

Освен с представителната си функция, която в света на материалното е особено важна за доказване на статус и постижения в живота, тези вещи имат и друга роля. Често те са стремеж на човек да се възползва от удобствата, които голямата банкова сметка му предлага, както и да осмисли години на работа и лишения.

Нерядко обаче именно по лъскавата кола или снимките от поредното екзотично пътешествие до далечна дестинация може да познаете и... мъжа в криза на средната възраст, пише Executive Style.

Имайки предвид средната продължителност на живота на мъжете, този период на криза настъпва около 40-тата годишнина (понякога и по-късно, в зависимост от това кога човек е станал икономически активен). Ето защо когато се изправите пред този етап от живота, е по-добре да планирате възможните отдушници на нетипичното емоционално състояние, което ще ви залее изневиделица.

Най-често срещаната алтернатива е флирт или нова любов, която повдига самочувствието на мъжа и му помага да си докаже, че все още „го бива”. Тъй като обаче, както хората казват, „зад всеки успял мъж стои една умна жена”, повечето мъже на средна възраст са вече женени и подобна авантюра би им излязла твърде скъпо.

Ето как богатите по света борят кризата в този период от живота си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Галерия виж още

Коментари

Финанси виж още