IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple обнови моделите iPod

Новите устройства са снабдени с две камери, повече вградена памет, по-дълъг живот на батерията и по-различен дизайн

09:21 | 02.09.10 г.
Apple обнови моделите iPod

Компанията Apple напълно обнови моделите на iPod. Нови устройства бяха представени от главния изпълнителен директор на компанията Стив Джобс.

На среща с медии и представители на бизнеса са били представени новите модели на iPod Nano, iPod Shuffle и iPod Touch. Устройствата вече разполагат с по две видеокамери, които са разположени на лицевата и задна страна на плеърите. Едната камера ще се използва за видеоразговори с помощта на услугата FaceTime, налична в iPod-а, а втората може да прави снимки и клипчета с висока резолюция.

Плеърът iPod touch ще бъде оборудван и с операционна система iOS 4.1. Освен нея, устройството ще бъде снабдено и със сензорен екран, изготвен по технологията Retina Display. Такива екрани се използват за смартфоните iPhone 4. Собствениците на новите плеъри ще могат да използват устройствата си близо 40 часа само след едно зареждане на батерията.

Новите iPod-и от серията Touch ще бъдат пуснати на пазара след 6 септември. И трите модела ще се предлагат с различен обем инсталирана вътрешна памет. Цената им ще бъде 229 долара за устройство с 8 гигабайта памет и 299 или 399 долара съответно за апарат с 32 или 64 гигабайта.

Цената на iPod Nano ще бъде 149 или 179 долара в зависимост от това дали плеърът е с 8 или 16 гигабайта памет. Освен различен капацитет на паметта, клиентите ще могат да избират и между шест различни цвята. Времето за работа на батерията след зареждане е 24 часа.

Най-малкият плейър от серията - iPod Shuffle - ще бъде оборудван с 2 гигабайта памет. Моделът е на цена от 49 долара и ще се предлага в пет цвята.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още