IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

еasyJet пуска смарт обувки за навигация в непознати градове

Обувките ще вибрират всеки път, когато човек поеме в грешна посока

18:08 | 13.05.16 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;еasyJet&nbsp;</em></p>

Снимка: еasyJet 

Авиокомпанията еasyJet разкри прототип на "умни обувки" – наречени „Sneakairs”, които със своята вградена технология могат да помагат на потребителите да опознават нови градове с лекота, разглеждайки и възприемайки заобикалящата среда, без да се губят.

Революционната умна обувка, показана по време на събитието “Barcelona Street Project” в едноименния град, е снабдена с технология, която се свързва чрез Bluetooth с приложение за смартфон и посредством GPS на телефона, насочва пешеходеца накъде да върви, задействайки малки вибриращи датчици в обувката.

Вграденото в обувката устройство предава инструкции на потребителя чрез интегриран миниатюрен Bluetooth модул с ниска консумация на енергия, който позволява свързване с всеки един смарт телефон на пазара.

Системата е разработена за отчитане на близостта на потребителите до кръстовище чрез GPS позициониране. След това, тя предварително знае каква посока да поеме и приложението изпраща вибриращ сигнал до съответния крак, за да насочи потребителя по маршрута му.

В допълнение, детектор "погрешен завой" и преизчисляващи маршрута функции са включени, така че ако даден потребител се загуби или доброволно желае да напусне трасето, системата ще бъде способна да го насочи обратно в правилната посока към крайната дестинация.

Технологията може да помогне на туристите да опознават забележителности, без да използват карта или телефон за упътвания. Прототипът Sneakair на еasyJet в бъдеще може да бъде разработен за закупуване от пътниците по време на полет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:17 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още