Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Хай-тек

Фонд на "Улица Сезам" инвестира в стартъп за детски технологични проекти

Стартиращата фирма Kano иска да достигне до по-широк спектър от потребители с новите си проекти

Фонд на "Улица Сезам" инвестира в стартъп за детски технологични проекти

Снимка: Pixabay

Фонд за рисков капитал, създаден от компанията, която стои зад обичаното телевизионно предаване „Улица Сезам“, инвестира в стартъп, който иска създаването на компютри и програмирането да се върнат начело на потребителските технологии, пише CNBC.

Kano, известна с детски комплекти за сглобяване на компютри, твърди, че е получила финансиране от Sesame Ventures, социално насочено звено на Sesame Workshop. Средствата имат за цел да насърчат растежа ѝ и работата по нови продукти.

Инвестицията е част от кръг на финансиране на Kano за 28 млн. долара, осъществен през миналата година, макар че компаниите не разкриват колко са инвестирани в стартъпа при последната финансова инжекция.

Алекс Клайн, главният изпълнителен директор и съосновател на Kano, обяви, че фирмата има за цел да помага на деца и да помага на хора от всички възрасти да разбират как работят технологиите, с които работят всеки ден, вместо просто да ги потребяват по начина, по който хората ползват платформи като Facebook и Netflix.

“Това, което хората правят с Kano, не е просто да ползват приложения като WhatsApp или Wikipedia, или Minecraft, a да ги преправят и да споделят свои версии“, коментира той.

Компанията не просто прави комплекти за самостоятелно създаване на компютър. А продуктите ѝ не са насочени само към деца. Тя има онлайн платформа, в която потребителите могат да създават собствени игри и уебсайтове, както и хардуер, който може да бъде програмиран за изпълнението на най-различни задачи.

„Половината от потребителите на нашата онлайн платформа, която е безплатна за ползване, са на възраст над 18 години“, коментира Клайн.

В момента Kano има 250 хил. потребители в 150 държави. Тя се конкурира с фирмата Arduino, която също прави компютри, които могат да се сглобяват от деца.

Клайн твърди, че най-новият набран капитал ще помогне на Kano да разшири продуктовите си предложения отвъд досегашните към нови области като блокчейна. По думите му фирмата ще обяви нови продукти в следващите няколко месеца.  

По статията работи: Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

2
 
1
 
1
ivs
преди 7 месеца
A едно време имаше- улица Оборище, пеераско сборище

Още от Хай-тек
Готови ли са колекционерите за творби, създадени от изкуствен интелект?