IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ipad, принадлежал на папа Франциск, е продаден на търг

Устройството достигна цена от 30 500 долара

11:09 | 15.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Ipad, който е принадлежал на папа Франциск, e продаден за 30 500 долара на търг, а приходите от продажбата му ще отидат за училище за бедни в Уругвай, обяви аукционната къща The Castells, която организира събитието.

The Castells, която е базирана в Монтевидео, обяви, че печелившата оферта е направена по телефона, но от компанията отказват да разкрият самоличността на купувача и каква е националността му, предава Ройтерс. 

Това не е първият път, в който папа Франциск, който често критикува пазарната икономика заради насърчаването на неравенството, дарява лични вещи.

Миналата година мотор Harley-Davidson, който папата получил като подарък, беше продаден на търг за 241 500 евро.

„Можете да направите нещо добро с него“, заявява папа Франциск на уругвайския свещеник Гонзало Емилиус, когато му подарява устройството. 

В крайна сметка свещеникът дарява iPad-а на гимназията Francisco de Paysandu, която е разположена на около 370 км северно от столицата Монтевидео.

Ръководството на гимназията твърди, че след поредица от неуспешни опити да продаде таблета в аукционните къщи Christie's и Sotheby's , то получило предложение продажбата да бъде осъществена посредством местната аукционна къща Castells.

Устройството е надписано „Негово Светейшество Франциско“ и съдържа втори надпис - „Servizio Internet Vatican. March 2013”.

Папа Франциск нарече интернет „дар от Бога“, но призна, че самият той не се справя добре с технологиите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още