IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Юсеин Болт пуска своя марка електромобили

Превозното средство може да побере само двама души

21:16 | 17.05.19 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Компанията на Юсеин Болт Mobility пусна изцяло електрическо превозно средство с две места и нулеви емисии, пише CNBC.

Наречената Bolt Nano кола беше представена на конференцията VivaTech в Париж. Макар че повече подробности за превозното средство тепърва ще бъдат разкрити, е ясно, че стартовата му цена е 9999 долара, а доставките ще започнат през 2020 г.

Онези, които имат интерес към Bolt Nano, могат да дадат депозит от 999 долара, за да направят резервация, а средствата могат да им бъдат възстановени. Колата има заменяща се батерия и места за един пътник отпред и един отзад.

Колата е достатъчно малка, че да могат четири като нея да се поберат на едно стандартно място за паркиране.

Обявяването на Bolt Nano се случи в същата седмица, в която фирмата обяви, че пуска свои електрически скутери в Париж. Потребителите на услугата за скутери могат да ги откриват през мобилно приложение и да плащат за ползването през акаунта си. В Съединените щати услугата струва 1 долар за отключване, а след това е по 15 цента на минута.

Пред CNBC Болт коментира, че след като се е оттеглил от спорта, е навлязъл в нов етап от живота си.

“От пътуванията, от времето ми на атлет, научих, че градовете по света се нуждаят от помощ със задръстванията”, посочва той.

Болт е един от най-успешните и популярни атлети в света, но също така е и съосновател на компанията. Фирмата твърди, че основната ѝ цел е да се справи със задръстванията и със зависимостта на хората от “личните превозни средства”, като си партнира с градските власти за предлагането на алтернативни начини на транспорт.

Сара Хайнс, която също е съосновател на компанията, твърди, че има “голям, голям апетит за намирането на решения за транспортните проблеми”. “Градовете, в които живеем днес, са същите, каквито са били столетия наред, но не са направени за толкова много коли”, обяснява тя. По думите ѝ всяка една част от скутерите може да се рециклира, включително и батериите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 4 години
еее сега, никой не вярва че той е направил тази кола. Но няма лошо да използва името си за реклама. колкото и грозна да е, поне е ефтинджос и ще е достъпна за по бедните ... по добре грозна електричка, отлкото лачен 20годишен дизел
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
zelka007
преди 4 години
или пък тази електрическа реплика на BMW :))) ... :https://***.youtube.com/watch?v=-n-pzXefQW8я да си рекламира маратонки и да не се занимава с неприсъщи неща ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
zelka007
преди 4 години
леле каква грозотия :))) ... можеш ли да го сравниш с Renault Twizy :https://***.youtube.com/watch?v=szN3bLF1oP4или пък с Arcimoto :https://***.youtube.com/watch?v=tmeSFIXCT7wтова да правиш малки коли е изкуство и инженерна мисъл , не е да тичаш 100м :))) , пък ако ще да си и най-добрият на 100м ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още