IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как производителите на коняк насърчават френския бизнес с дронове

Delair-Tech получи инвестиция от една от най-големите фамилии, произвеждащи коняк във Франция

13:32 | 12.03.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: www.pixabay.com</em></p>

Снимка: www.pixabay.com

Френските производители на  дронове се радват на насърчаване на бизнеса си от страна на компаниите за коняк.

Delair-Tech, базирана в Тулуза компания, която произвежда безпилотни самолети, твърди, че ще разшири своята дейност в САЩ и Китай. Това ще се случи, след като фирмата набра 13 млн. евро от инвеститори, включително и от фонд, зад който стои една от фамилиите, най-големи производителки на коняк във Франция, пише Bloomberg.

Andromede, холдинг на фамилията на Хериар Добрьой, който е най-големият инвеститор в производителя на коняк Remy Cointreau, е водещ в кръга на финансиране и притежава 22% от капитала на Delair.

Производителите на спиртни напитки и вино са потенциални клиенти на Dealir, чиито дронове вече са пригодени за наблюдение на земеделските култури. Andromede също така притежава дялове в дистрибутора на дронове Avyon, както и в Prodrone, по-малък конкурент на Deliar, твърдят представители на фонда.

Финландия си е създала име в производството на дронове благодарение на търговския успех на Parrot, която продава играчки самолети и инвестира в други разработчици на дронове, включително в Delair. Освен това страната е една от първите, в които има регулация. От 2012 г. Има закон, които помага на компании като Delair и Airinov (също подкрепена от Parrot) да оперират в страната.

Delair иска да разшири бизнеса си в Европа, за да продава дроновете си, най-малкият от които струва 33 000  долара и тежи по-д 2 кг. Той може да лети в продължение на два часа. Амбицията на компанията е да ги отдавна под наем заедно със софтуер за анализ на данни.

“Правенето на снимки с дрон е безполезно - нашите клиенти искат данни от тези снимки и софтуер, който да ги анализира”, коментира съоснователят и главен изпълнителен директор на Delair Майкъл де Лагард.

Макар че производителят на коняк Remy Cointreau не е клиент на Delair, той експериментира с пускането на дронове над своите лозя, твърди изпълнителният директор на дъщерния фонд на Andromede - Oeneo, Франсоа Мориниер. По думите му има потенциални приложения за дронове, които да се ползват във винопроизводството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:11 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още