IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LG пуска телевизори, отблъскващи комарите

Целта е те да се ползват в райони, в които насекомите пренасят болести като малария

12:20 | 19.06.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Индийското поделение на южнокорейската компания LG Electronics започна да продава телевизори, разполагащи с функция за предпазване от комари, които могат да разпространяват болести като малария, зика и денга, предава Ройтерс.

Телевизорите използват ултразвукови вълни, които са недоловими за хората, но отпъждат комарите, твърди компанията. Устройствата са пуснати на пазара в Индия този четвъртък, обяви LG.

Същата технология, която е сертифицирана като ефективна от независима лаборатория в близост до Ченай, Индия, е използвана от LG в климатици и перални машини, допълва фирмата.

Технологията, която работи дори когато телевизорът е изключен, е част от два модела, струващи съответно 26 500 и 47 500 рупии (394 и 706 долара).

Телевизорите са насочени към потребителите с по-ниски доходи, живеещи в условия, които биха ги направили уязвими към зарази, пренасяни от комари. През юли устройствата ще влязат в продажба и във Филипините и Шри Ланка.

LG заяви, че няма планове да излиза с тези устройства на други пазари.

Компанията е започнала да разработва телевизорите преди разпространението на вируса зика в Латинска Америка, което води до редица притеснения за безопасността на Олимпийските игри, които ще започнат през август в Рио де Жанейро.

На сайта си LG посочва, че телевизорът няма за цел да замени други устройства за отблъскване на насекомите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още