IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Любовната авантюра на Бьорк с виртуалната реалност

Исландската певица се възползва от виртуалната реалност, за да даде на феновете си нещо едновременно интимно и зрелищно

13:48 | 04.07.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Исландската певица Бьорк е повлияна от съвременните технологии в лицето на виртуалната реалност. Миналата година тя пусна музикален видеоклип с виртуална реалност към песента си „Stonemilker” от последния си албум „Vulnicura”, като след това насочи тази любов към най-горещата тема на технологичния пазар на по-високо ниво. Тя обяви, че ще трансформира четири песни от „Vulnicura” в 360-градусови преживявания във виртуална реалност, обединени в проекта Bjork Digital.

Сега Bjork Digital все повече прилича на тематичен парк. Инсталацията, в която звездата показва новите си произведения, вече е на разположение на посетителите в Токио, пише Engadget. Тя беше открита за посетители по-рано тази седмица и включва кино, в което се показва двучасов видео проект.

Посетителите могат да чуят няколко песни от албума, които вече са трансформирани във преживяване, включващо виртуална реалност.

18-дневната инсталация е отворена за посетители от тази седмица, като Токио е втората стъпка от световното ѝ турне, което включва Европа и САЩ.

За феновете на Бьорк и виртуалната реалност новините са добри – певицата работи по нови песни с подобна визуализация. И това е само началото.

По думите на продуцента на Bjork Digital Пол Грей основната причина звездата да избере да работи в тази виртуална среда е фактът, че тя продължава да се предизвиква сама, използвайки съвсем нови възможности.

„Но също така става дума за едно ново преживяване: това не е музикално видео или концерт на живо. Виртуалната реалност е интимно преживяване. Бьорк искаше да приближи хората до изпълнителя“, коментира още Грей.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още