IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LVMH се готви за битка с Apple Watch с по-висок клас умни часовници

Френската компания предлага нов часовник със стартова цена от 2450 долара

15:34 | 11.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Френската компания за луксозни стоки LVMH иска да продава умни часовници на хора, които се увличат по модата. Тя предлага нов часовник с марката Louis Vuitton, с който влиза в директна конкуренция с американския технологичен гигант Apple, пише Bloomberg.

Часовникът Tambour Horizon на Louis Vuitton е с начална цена от 2 450 долара - около осем пъти по-скъп от началната цена на Apple Watch. Цената му е и значително по-висока в сравнение с други свързани устройства на европейски марки за часовници и модни брандове и предложенията на Samsung Electronics.

"Ще видим как повече луксозни марки ще разбият доминацията на Apple и Samsung”, коментира Джон Гай, анализатор на MainFirst Bank.

В рамките на две години Apple се превърна във втората най-продавана марка часовници в света, като засега я изпреварва единствено Rolex. Apple успя да нанесе удар върху ниския клас устройства и убеди LVMH, че трябва да предлага алтернативи, иначе рискува да изостане много.

Швейцарските производители на нисък клас часовници, като едноименната марка на Swatch Group, също представиха интелигентни часовници на пазара и създателите на висок клас аксесоари, като Rolex и Patek Philippe, се опасяваха, че това може да навреди на имиджа им.

През последните години LVMH, която е една от най-големите френски компании по пазарна оценка, се опитва да въвежда по-бързо нови технологии. Тя назначи бившият директор на Apple Music Иън Роджърс за свой главен дигитален директор през 2015 г. и пусна два мултибрандови сайта за електронна търговия през тази година за своите марки за напитки и модни стоки.

През миналата година 9% от приходите от продажби на LVMH дойдоха от часовници и бижута. Традиционните часовници на Louis Vuitton се произвеждат в Швейцария. Умните часовници пък използват технология, разработена в Силициевата долина, твърди компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:12 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още