IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модни легенди с мисия да превърнат Google Glass в нещо красиво и модерно

Google си сътрудничи с някои от най-големите луксозни марки в света, за да направи новото устройство още по-привлекателно за потребителите

10:30 | 05.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Oчилата с дебели рамки, на които преди всички се присмиваха, отдавна се превърнаха в нещо модерно. Виждали ли сте рамките, които носи Леброн Джеймс?

Но в очите на Google очилата на XXI век са умни и дори разполагат с компютър. Проблемът е, че все още никой не е решил как точно да направят въпросните очила, така че те да изглеждат добре.

Осъзнавайки необходимостта да даде на очилата малко по-красив и модерен вид, тази седмица Google реши да обедини сили с Diane von Fustenberg (DVF), която да внесе свежест в дизайна на Google Glass, пише BusinessWeek.

Сътрудничеството между двете компании ще доведе до пускането на лимитирана серия модели на цени около 1600-1700 долара. Те ще бъдат пуснати на пазара на 23 юни и ще са на разположение в платформата Net-A-Porter и на уебсайта на Google.

Цената за по-модерните рамки е малко по-висока от тази на обикновените, които са около 1500 долара за Google Glass.

Да имаш партньор като DVF не е никак малко - модната къща вече включи Google Glass в ревюто си Пролет 2013.
Един от допълнителните проблеми на Google е, че повечето потребители я познават като безплатна търсачка или оператор на имейл услуга, а не като производител на скъп аксесоар, който човек може да носи на главата си.

“Ние сме развълнувани от сътрудничеството с DVF заради предстоящото трансформиране на очилата в нещо съвременно и модерно“, заяви главният дизайнер на Glass Исабел Олсън.

След като работи с търговеца на дребно Warby Parker, Google реши, че ще се насочи към по-луксозни марки, които да ѝ помогнат да направи Google Glass още по-привлекателни. 

Съвсем скоро може да видим модерните очила на интернет гиганта да се появяват на пазара с марки като Burberry, Bulgari, Chanel, DKNY, Prada, Ralph Lauren и др. Този ход може да се окаже доста полезен за продажбите на Google Glass, защото нищо не дава такава увереност на потребителите, колкото луксозните дизайнерски модели.  

По-рано американският интернет гигант сключи споразумение за сътрудничество в тази област и с Luxottica, като подробности засега не се споменават. Luxottica е производител на марките очила Ray-Ban и Oakley.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още