IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полицията в Дубай ще използва Google Glass

Идеята е очилата да служат на детективите за разпознаване на издирвани лица

14:58 | 11.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Полицията в Дубай планира да екипира своите детективи с Google Glass, тъй като смята, че устройството ще им помогне в борбата с престъпността. Органите на реда ще могат да използват очилата за разпознаване на лица, твърди говорителят на полицията, цитиран от Ройтерс.

Преносимото устройство се състои от малък компютърен екран, монтиран в ъгъла на рамка за очила. То може да прави снимки, да записва видео и да възпроизвежда звук.

Говорителят потвърди новината, съобщена в дубайския вестник 7 Days, че софтуер, разработен от местната полиция, ще позволи връзката между очилата и базата данни, включваща информация за издирваните хора.

След като устройството „разпознае“ някой от заподозрените, то ще сигнализира служителя, който носи джаджата. Google Glass ще се използва в първата фаза за борба с нарушенията по пътищата и проследяване на превозни средства, заподозрени в участие в автомобилни нарушения. Във втората фаза технологията ще помага на детективите, твърди говорителят.

През май американската интернет компания написа в блога си, че всеки в САЩ може да купи Google Glass за 1500 долара.

Миналата година Дубай обяви, че ще снабди полицията със спортни коли, които да използва около големите туристически обекти. В крайна сметка органите на реда получиха струващите 400 000 долара Lamborghini. Заместник-шефът на полицията в Дубай твърди, че превозните средства отговарят на имиджа на емирството. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още