IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon изненада с нов продукт - умен високоговорител

Устройството възпроизвежда музика от различни източници и реагира на гласовите команди на потребителя

18:43 | 07.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Илюстрация:&nbsp;Amazon</em></p>

Илюстрация: Amazon

След пазарните дебюти на Siri и Google Now дигиталните помощници, които може да се  направляват с гласови команди, набират популярност. Очевидно сега и американският концерн Amazon иска да се възползва от тази възходяща тенденция със собствена услуга.

Новият продукт се нарича Amazon Echo, но всъщност е доста различен от познатите досега мобилни помощници. Amazon Echo е вграден в самостоятелна тонколона, чиято цел е да осигурява лесен достъп до нужната информация - актуални новини и прогноза за времето например, без значение къде се намира потребителят, предава The Verge. Колонката трябва да е включена в контакт и да има безжичен интернет достъп.

CNBC нарече новото устройство „звука на бъдещето“.

Amazon Echo може да настройва аларми и различни таймери, да изготвя списъци и да отговаря на въпроси, използвайки онлайн ресурси, като например Wikipedia.

Главната функция обаче е възпроизвеждане на аудио съдържание от различни източници като Amazon Prime, iHeartRadio и TuneIn. Освен това може да излъчва музика от устройствата на потребителя с помощта на Bluetooth връзка, както при всяка безжична колонка.

В колонката има вградени седем микрофона, които улавят звуци от всички посоки. Самото устройство възпроизвежда аудио на 360 градуса. Echo има чувствителен сензор, който засича гласа на задаващия въпрос дори ако той се намира в другия край на стаята. Устройството може да разбере гласа на потребителя дори по време на възпроизвеждане на музика. 

Amazon ще пусне и мобилни приложения за FireOS и Android, с които може да управлявате Echo, докато iOS и десктоп потребителите ще могат да правят това директно през браузър.

Цената на устройството е 199 долара, но за ограничен период от време Amazon ще предлага устройството за 99 долара за хора, които са получили покани.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още