Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Хардуер

Amazon може да открие физически магазини за застояла стока с намаление

Идеята е обектите да продават стоки за дома и електроника

Amazon може да открие физически магазини за застояла стока с намаление

Снимка: Ruhani Kaur/Bloomberg

Amazon.com е проучвала възможността да отвори магазини за продажба на дребно на стоки с намаления, където да се предлага микс от стоки за дома и електроника – потенциална значителна експанзия в разрастващото се портфолио от физически магазини на компанията, предава Bloomberg.

Магазините ще предлагат непродаден инвентар от складовете на Amazon със значителни отстъпки, посочват двама източници, запознати с плановете. По думите им компанията е обмисляла отваряне на постоянни магазини, както и временни (pop-up) локации в молове и на паркинги. Плановете са предварителни и са били обсъждани през миналата година, но пандемията и новата верига за хранителни стоки Fresh са принудили много служители да се фокусират върху ежедневните операции.

„Това е начин за разчистване на складовете и справяне с инвентара, без да се налага да бъде унищожен“, твърди един от източниците, запознат с плановете, но нямащ право да ги коментира публично.

Amazon е отказала да коментира въпроса.

Още по темата

В преследването на бъдещия си растеж, след като постигна водеща позиция в много категории на онлайн търговията на дребно, Amazon заложи на значителни операции в областта на физическите магазини през последните години, като започна с верига книжарници, дебютирала през 2015 г. в голям сиатълски търговски център.

Amazon Go, безкасовите магазини, които използват камери и други сензори, за да следят какво взимат купувачите от рафтовете, отвориха врати през 2018 г. Amazon Fresh пък започна да отваря магазини през миналата година и продължава да открива нови локации.

В момента Amazon управялва 96 физически магазина и седем временни в молове, залагайки на своята марка, сочи уебсайтът ѝ. Придобитата през 2017 г. Whole Foods Market има над 500 магазина за хранителни стоки.

Amazon вече продава инвентар с намалени цени онлайн през програмата си Amazon Outlet. Върнатите и използвани продукти се продават през отделна страница, наречена Amazon Warehouse.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Хардуер
Gartner: Продажбите на компютри растат с най-бързия си темп от десетилетие