Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Хардуер

Американските компании за чипове искат разрешение да продължат да работят

По думите им бизнесът им е от съществено значение и не бива да бъде ограничаван заради пандемията

Американските компании за чипове искат разрешение да продължат да работят

Снимка: Akio Kon/Bloomberg

Група, представляваща големите американски компании за чипове, заяви, че работи с федералните органи, за да изясни на щатските и местните власти, съблюдаващи карантината, че производството на чипове е бизнес от съществено значение, който трябва да продължи да оперира, предава Ройтерс.

В публикация в блога си Асоциацията на индустрията за чипове, която представлява производители с големи заводи в САЩ, като Intel и Micron Technology, твърди, че работи с Министерството на вътрешната сигурност за прецизиране на насоките, изпратени на държавните и местните власти миналата седмица.

Това ръководство споменава производителите на чипове като съществен бизнес заради ролята им в поддръжката на информационните технологии, които станаха особено важни в момент, в който милиони американци работят от домовете си. Джон Нюфър, президентът на групата, посочва в публикацията в блога, че чиповете играят важна роля и при медицинското оборудване, електрическите мрежи и друга необходима инфраструктура.

„Осигуряването на непрекъсването на работата на компаниите за чипове и свързаните с тях вериги на доставките е необходимо за поддръжка на още по-голям набор от услуги, които ще бъдат дигитализирани през следващите седмици и месеци“, пише той. „Тъй като веригата на доставки на чипове е силно глобализирана, недостигът на чипове, създаден от рестрикциите за работа в един регион, не може да бъде компенсиран лесно от производството в други“, се казва още в текста.

Към днешна дата големите компании за чипове в Съединените щати не са обявили спиране на производството. Миналата седмица главният изпълнителен директор на Intel Боб Суон посочи в писмо до служителите на компанията, че заводите, включително тези в Калифорния, Орегон, Ню Мексико и Аризона, „запазват скоростта на до над 90% от доставките в момента“.

Още по темата

Санджей Мехротра, главен изпълнителен директор на компанията за чипове за памет Micron, която има заводи в Юта, Айдахо и Вирджиния, миналата седмица заяви в писмо, че фирмата „внимателно управлява суровините и своята верига на доставки, за да поддържа своите производствени възможности“.

Но в сряда Мехротра разкри, че заповед от 16 март, ограничаваща движението на гражданите в Малайзия, е засегнала заводите на компанията в Муар и Пенанг, които са „били затворени за кратко“, преди властите да обявят, че става дума за ключов бизнес. По думите му оттогава заводите „могат да се върнат към производството на много ограничена база, в съответствие с местните разпоредби“.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
2
 
1
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Винаги съм мислел, че производството на храни и доставката им в стратегически важна в този момент. Но САЩ могат да ме оборят.

Още от Хардуер
Logitech повиши годишната си прогноза за трети път