IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анализатор: Apple е продал около 15 млн. часовника за 12 месеца

От пускането на пазара са продадени 33 млн. броя, генерирайки приходи за 12 млрд. долара

11:27 | 02.10.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският технологичен концерн Apple вече е най-големият производител на часовници в света, изпреварвайки Rolex през последното тримесечие. Това постижение се е случило по-малко от две години и половина, след като Apple навлезе на пазара за часовници.

Rolex, от друга страна, е основана преди 112 години през 1905 г., когато часовниците бяха авангардът на технологиите. На този фон постижението на американския концерн е впечатляващо, пише в своя бележка анализаторът Хорас Дедиу от Asymco.

Известно е, че Rolex произвежда около 1 милион часовника годишно и също така е известно, че Rolex е реализирал приходи от продажби от 4,7 милиарда долара през 2016 година. Средният приход на часовник е бил около 4 700 долара.

Прогнозата на анализатора е, че Apple е продала около 15 милиона часовника през последните 12 месеца при средна цена от около 330 долара. Така приходите на Apple от продажби на часовници са около 4,9 милиарда долара - над тези на Rolex.

Трябва да се има също така предвид, че през последното тримесечие Apple обяви, че продажбите на часовника са се увеличили с 50%. Това се отразява и в оценката на Дедиу за 3 милиона продадени устройства през второто тримесечие спрямо  2 милиона броя за второто тримесечие на 2016 година.

Като цяло около 33 милиона единици от Apple Watch са били продадени от старта на продажбите и са генерирали приходи за около 12 млрд. долара. Съчетано с 95-те процента удовлетвореност на клиентите, това е една голяма история на успеха, казва Дедиу. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още