IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple може да пусне свой лизинг за продукти извън iPhone

Компанията ще предложи безлихвени планове за iPad, Mac, Apple Pencil и клавиатури за iPad, както и за AirPods, Apple TV и HomePod

10:44 | 08.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Bloomberg</p>

Снимка: Bloomberg

Американският технологичен концерн Apple Inc. се подготвя да позволи на клиентите да купуват много от неговите продукти, включително iPad, Mac и AirPod, на месечни вноски чрез своята кредитна карта Apple Card.

Според запознати с плана източници, цитирани от Bloomberg, технологичният гигант от Купертино, Калифорния, планира да въведе услугата през следващите седмици. Предложението ще позволи на клиентите да купуват продукт чрез Apple и да разделят разходите за него в няколко месеца с безлихвени плащания.

Компанията ще предложи 12-месечен безлихвен план за плащане за iPad, Mac, Apple Pencil и клавиатури за iPad, както и за монитора Mac XDR, и шест месеца без лихви за AirPods, Apple TV и HomePod, твърдят източници. Говорител на Apple отказва коментар по темата. 



Плащанията ще се управляват чрез секцията Apple Card в приложението Wallet на iPhone, а таксите ще се добавят към месечната сметка на Apple Card. Apple стартира подобна програма за iPhone миналата година, предлагайки изплащане за 24 месеца без лихви.

Програмата е подобна на тази на операторите, които продават телефони и други продукти, предлагайки на потребителите още една възможност да закупуват тези артикули с месечни плащания.

Услугата е предназначена и да стимулира записването за Apple Card, която е съвместна услуга с Goldman Sachs Group Inc. и да увеличи продажбите на продукти на Apple, като позволи на потребителите да преразпределят разходите във времето.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук заяви по време на разговора с анализаторите при представянето на тримесечните резултати за второто тримесечие през април, че компанията ще пусне услуга за разсрочено плащане за продукти отвъд iPhone, но не даде конкретика.

Oще технологични новини вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още