IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple пуска устройства в продажба дни след премиерата им?

Продажбите на iPhone 5se и iPad Air 3 може да започнат oще на 18 март

09:35 | 15.02.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Apple възнамерява да промени досегашната си стратегия и да започне продажбите на свои нови мобилни устройства само два дни след презентацията им, а не след няколко седмици или месеци, както бе досега, показва неофициална информация на блога 9to5Mac.

Представянето на новия 4-инчов смартфон iPhone 5se и новия таблет iPad Air ще бъде на 15 март тази година, а продажбите на тези устройства трябва да започнат на 18 март. Информацията на 9to5Mac засега не е потвърдена или отхвърлена от Apple и дали това е истина, ще разберем със сигурност по време на презентацията.

От появилата се досега информация е ясно, че малкият смартфон iPhone 5se с диагонал на дисплея около 10 сантиметра ще съчетава дизайна на iPhone 5 от 2013 година и хардуера на съвременните iPhone 6 и 6Plus: процесори A9 и M9, NFC чип за мобилната платежна услуга Apple Pay, непрекъсната поддръжка на Siri, камерата от iPhone 6 с възможностите на технологията Live Photos.

Очаква се да има версии със златист, розово злато, сребрист и черен цвят на корпуса.

Таблетът iPad Air 3 също ще бъде снабден с процесора A9. Очаква се да поддържа новия интерфейс Smart Connector за връзка с аксесоари - клавиатурата Smart Keyboard и стилуса Apple Pencil, както и да разполага с подобрена камера със светкавица.

Междувременно стана ясно, че Apple е патентовала възможността за автоматично настройване на силата на звука в iPhone с помощта на Apple Watch. Часовникът ще може да проверява нивото на шума в околната среда с помощта на микрофона си и да изпраща информация за това на iPhone, който съответно ще променя силата на звука.

Такава проверка на звука часовникът може да прави и при подаване на команда за това от телефона, което може да означава, че измерването ще се провежда, преди телефонът да звънне.

Но и това не е всичко - часовникът ще може да установява дали телефонът се намира в джоб, чанта или на друго място по-далеч от потребителя. В този случай и двете устройства ще използват микрофоните си, за да установят нивото на шум, което ще позволи на телефона да промени силата си на звънене и да направи необходимите промени за посоката, от която да очаква гласови команди от потребителя.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
grooveee
преди 8 години
- Таблетът iPad Air 3 също ще бъде снабден с процесора A9.Всички таблети на Apple ползват процесор различен от този на iPhone, винаги завършващ на X. Например А9X.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още