IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple с ново придобиване, което подсказва бъдещите ѝ амбиции

Тим Кук нееднократно е показвал, че се интересува от добавената реалност

16:40 | 30.08.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската технологична компания Apple придоби Akonia Holographics - шестгодишен производител на дисплеи за очила за добавена реалност. С този ход създателят на iPhone проучва възможностите за навлизане в една обещаваща област, пише Bloomberg.

Вероятно Apple, която търси продукт, който да направи пробив и да наследи iPhone като водещ, се подготвя да продава очила за добавена реалност или подобно устройство, като планът е това да се случи до 2020 г.

Технологията „Holo Mirror” на Akonia е проектирана, за да показва цветни изображения на прозрачни стъклени лещи на очила за виртуална реалност, сочи уебсайтът на компанията. Това пък съответства на усилията на американския гигант.

Apple потвърди сключването на сделката, за която първо писа Ройтерс. Компанията направи обичайното си изявление, което използва, за да потвърждава придобиванията на по-малки стартъпи.

Виртуалната реалност потапя потребителя изцяло в дигиталния свят. От своя страна, добавената реалност просто наслагва нови обекти в реалния свят около нас.

Очаква се добавената реалност да постигне масова популярност по-бързо от виртуалната, а главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук нееднократно е споменавал възможностите, които открива тази технология.

Американският гигант обаче ще трябва да се бори с редица конкуренти в областта, сред които Amazon.com и Google, които също проучват бъдещите приложения на изгряващата технология.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още