IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple ще представи нова версия на своя Apple TV

Тя ще може да показва видео съдържание в 4К резолюция

09:12 | 25.08.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Apple планира да представи обновен фокус върху всекидневните на потребителите с модернизирания приемник Apple TV, който да може да излъчва 4K видео и да наблегне на търсенето на телевизионно съдържание на живо, като новини и спортове, предава Bloomberg. Агенцията се позовава на запознати източници.

Актуализираният приемник, който ще бъде представен заедно с новите модели iPhone и Apple Watch на събитие през септември, ще разполагат с по-бърз процесор, за да може да излъчава 4K съдържание с по-висока разделителна способност, казват източниците, пожелали анонимност, защото плановете все още не са публични. 

Обозначението 4K е стандарт за качество, който показва видеоклипове с два пъти по-висока висока разделителна способност от 1 080 пиксела при HD видеото. Apple също тества актуализирана версия на своето телевизионно приложение, което за първи път представи през 2016 г.

Apple се стреми да съживи видео амбициите си с новия продукт. Apple TV се конкурира с устройства от Roku Inc., Amazon.com Inc. и Google на Alphabet Inc. на американския пазар на декодери с дял от 15% към края на март, показва  проучване, проведено от Parks Associates през този месец. Главният финансов директор на Apple Лука Местри заяви пред Bloomberg News по-рано през тази година, че продажбите на Apple TV са намалели през коледното тримесечие на 2016 г. на годишна база. Производителят на iPhone изостава също така от компании като Amazon и Netflix Inc. в разработването на сценарии и друго собствено видео съдържание.

За да види 4 К видеосъдържание, потребителят трябва да свърже Apple TV към екран, който позволява такова пресъздаване. Много от последните телевизионни модели на Sony Corp., LG Electronics Inc. и Samsung Electronics Co. предлагат 4K възможност, което създава по-точни цветове и по-ярка картина. През февруари Bloomberg съобщи, че модел на Apple TV с 4K възможност вече се тества. Говорителят на Apple отказа да коментира темата тогава.

Apple, най-ценната компания в света, разчита на iPhone за повече от половината от годишните си приходи. Нейното поделение за услуги, което включва App Store и Apple Music, е най-бързо разрастващата се дивизия и генерира 16% от приходите на компанията през последното тримесечие.

На конференцията на разработчиците през юни главният изпълнителен директор Тим Кук заяви, че „ще се чуе много повече за tvOS по-късно тази година", позовавайки се на операционната система на Apple TV. Кук също обяви, че видеото от Amazon Prime ще бъде съвместимо с Apple TV по-късно през 2017 г. Последната актуализация на устройството за телевизия на Apple е от 2015 г. - с ново дистанционно управление, App Store и подкрепа от гласовия асистент Siri.

За да пуска 4K и HDR съдържание, Apple има нужда от сделки с производители на съдържание, които могат да предоставят видео с това съдържание. Базираната в Купертино, Калифорния, компания е започнала дискусии с филмови студия за снабдяване с 4K версии на филми чрез iTunes, поясняват запознати със случващото се източници. Компанията е обсъдила амбициите си и с компании за съдържание, които вече имат приложения в Apple TV, съобщи друг източник. Популярни видео приложения на Apple TV, които поддържат 4K на други платформи, са Vevo и Netflix.

Apple работи и над собствено съдържание. Компанията представи видео сериали в своята услуга за музика, сред които „Планетата на маймуните“ и „Карпуул Караоке“.  Apple планира да инвестира по допълнителни 1 млрд. долара в създаването на оригинално видео съдържание, поясни Bloomberg News по-рано през месеца.

Новият Apple TV е част от основната продуктова офанзива, планирана от производителя на iPhone за този празничен сезон. Компанията планира да представи три нови модела iPhone, включително премиум модел, който включва 3D лицеви сензор за отключване на телефона, както и нов Apple Watch, който се свързва с мобилни мрежи LTE за пренос на данни, поясни по-рано Bloomberg News.

По-рано през тази година Apple представи обновени iPad модели с подобрени екрани и Mac с по-бързи процесори.

Apple иска да сложи край на календарната година с пускането на нов десктоп iMac, насочен към професионалистите и управлявания чрез асистента Siri говорител HomePod, съобщиха от компанията през юни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:17 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още